Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kulturális utak jelentősége képes leírás - Kulturális utak.tlap.hu
részletek »

Kulturális utak jelentősége - Kulturális utak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kulturalis-utak.tlap.hu » Kulturális utak jelentősége
Keresés
Találatok száma - 4 db
A kulturális utakról

A kulturális utakról

A 'Történelem határok nélkül' c. projekt deklarált általános célja Vas vármegye történeti térinformatikájának megteremtésével a történelem, a technika és a kommunikáció lehetőségeinek együttes, szinergikus kihasználása a térségfejlesztésben. A kiindulópontját tekintve történészi kutatómunka tehát túllép saját szűk határain, s a gazdasági szemléletű hasznosítási lehetőségek egyidejű megalapozását is célul tűzi.

A tematikus út fogalma és jellemzői

A tematikus út fogalma és jellemzői

Definíció szerint a tematikus utak olyan turisztikai termékek, amelyek különböző közlekedési formák igénybevételével megközelíthető természeti és mesterséges attrakciókat fűznek fel egy kiválasztott téma köré. Az útvonalak a fenntarthatóság elveinek figyelembevétele mellett egyszerre kínálnak ismeretszerzési és szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget. A kulturális utak olyan tematikus utak, amelyek központi témája valamilyen kulturális érték, örökségelem, s amelyekben domináns szerepe van a kulturális attrakcióknak.

Mi a közös Máriában, a palócokban és a pálinkában?

Mi a közös Máriában, a palócokban és a pálinkában?

A 'Kárpát-medence kincsei' átfogó egri rendezvény egyik alappilléreként a Kereskedelmi Kamara gazdasági-kereskedelmi konferenciákat és találkozókat szervezett. A Turizmus szekció egyik fő témája a régiót érintő tematikus utak bemutatása volt. Mint kiderült, a siker és a fenntarthatóság záloga az erős közösség, valamint az eredményes pályázatok.

Tematikus útvonalak

Tematikus útvonalak

A tematikus turisztikai utak Európa-szerte egyre népszerűbbek, egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a turisztikai kínálatban. Az út fogalma általában nem egy konkrét útvonalat jelöl, hanem azon helyszínek összességét, ahol az adott témához kapcsolódóan természeti értékek, az épített örökség emlékei vagy kulturális programok lelhetőek fel. Ily módon az útvonalak egyszerre kínálnak ismeretszerzési és kikapcsolódási lehetőséget.

Tuti menü