Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Középkori templomok útja képes leírás - Kulturális utak.tlap.hu
részletek »

Középkori templomok útja - Kulturális utak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kulturalis-utak.tlap.hu » Középkori templomok útja
Keresés
Találatok száma - 6 db
 Magyar-Román Határmenti Együttműködési Program

Magyar-Román Határmenti Együttműködési Program

Középkori templomok útja címen, a Magyar-Román Határmenti Együttműködési Program támogatásával, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Szatmár Megyei Tanács közreműködésével, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség szakmai koordinációja mellett született meg. A tematikus turisztikai útvonal egy, a Kárpát-medencében egyedülálló vallási és kulturális örökséggel szeretné mélyrehatóan megismertetni az érdeklődőket. A program célja az volt, hogy kiemelkedő örökségturisztikai értéket jelentő, de önmagukban nagyobb vonzerőt nem képviselő középkori templomokat összekötve és ezzel egy közös tematikus úttá fejlesztve, közösen népszerűsítve és információkat biztosítva jöjjön létre egy közös tematikus turisztikai útvonal a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyék között. Ennek értelmében a tematikus útvonal hivatott bemutatni a történeti Szatmár középkori egyházi örökségét, a kereszténység bástyáit az árpád-kori építészet határában.

Középkori templomok útja

Középkori templomok útja

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Szatmár Megyei Tanács partnerségében valósult meg a Középkori templomok útja Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyékben című turizmusfejlesztési program az elmúlt 18 hónap folyamán.

Középkori templomok útja - Vas megye

Középkori templomok útja - Vas megye

A történeti Vas megye középkori templomai olyan pontszerűen megjelenő, határon átnyúló vonzerőt jelentenek, melyek egybefűzése nagymértékben növelheti a kialakítandó turisztikai termék eladhatóságát, s megkönnyítheti a terület marketingjét, eladhatóságát. További területek csatlakozásával a fentebbiekben ismertetett európai kulturális út kialakítása is lehetségessé válhat.

Középkori templomok útja Észak-Alföldön

Középkori templomok útja Észak-Alföldön

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Szatmár Megyei Tanács együttműködésében, Középkori templomok útja Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyékben címen született meg az a tematikus útvonal, amely ezzel a Kárpát-medencében egyedülálló vallási és kulturális örökséggel szeretné mélyrehatóan megismertetni az érdeklődőket. Jól szerkesztett, áttekinthető, szép képekkel illusztrált honlapon tájékozódhatunk az útvonalról.

Középkori templomok útja második ütem

Középkori templomok útja második ütem

Az Európai Unió, Magyarország és Ukrajna támogatásával létrejön a Kárpát-medence egyik legjelentősebb, három országot átszelő örökség- és vallás turisztikai útvonala, mely a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI CBC program keretében megvalósuló Turisztikai útvonal a közös vallási és kulturális örökségekhez című projektnek köszönhetően a 2011-ben létrejött Középkori templomok útjának kiterjesztését célozza meg 15-15 templommal.

Középkori templomok útja Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyék

Középkori templomok útja Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyék

A Középkori templomok útja Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyékben című turizmusfejlesztési projekt a Magyar-Román Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, mint Vezető partner és Szatmár Megyei Tanács, mint Projekt partner társfinanszírozásában valósult meg 2009-2011 folyamán. A fejlesztés célja egy középkori templomokból álló tematikus turisztikai út kijelölés volt a magyar-román határtérségben, amely a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyék első közös tematikus útja. Tekintve, hogy mindkét megye kiemelkedő közkincsének tartja épített, kulturális örökségét, az értékek megóvása és népszerűsítése érdekében közös, összehangolt fejlesztési programot dolgozott ki, amelynek középpontjában azok a középkori templomok állnak, amelyek egyedülálló értékei a térségnek.

Tuti menü