Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Határok nélkül - kulturális utak képes leírás - Kulturális utak.tlap.hu
részletek »

Határok nélkül - kulturális utak - Kulturális utak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kulturalis-utak.tlap.hu » Határok nélkül - kulturális utak
Keresés
Találatok száma - 12 db
A Nibelungok útja

A Nibelungok útja

A Nibelung-éneket a 13. században ismeretlen szerző foglalta írásba, miután már évszázadokon keresztül szájról-szájra járt a történet. Egy mítosz árulásról és hűségről, szerelemről és gyűlöletről, szerencséről és szerencsétlenségről. A kulturális útvonal három országon halad keresztül, Németországon, Ausztrián át és Magyarországon Esztergomnál ér véget.

Auf Sisi Spuren

Auf Sisi Spuren

Die Sisi-Straße folgt vielen Stationen im Leben der in Bayern geborenen Wittelsbacherin Elisabeth, die in ihrer Kindheit und Jugend den Kosenamen Sisi trug. Durch die Heirat mit dem Habsburger Kaiser Franz Joseph I. wurde sie Kaiserin von Österreich - das über weite Teile des heutigen Italien herrschte - und wenige Jahre später zur Königin Ungarns. Die unkonventionelle Elisabeth (sie hatte ein Faible für sportliches Reiten und Reisen) galt lange als die schönste Frau ihrer Epoche.

Csokoládé útja

Csokoládé útja

Elzász már régóta ismert borairól, de ma már a borút mellett a csokoládé út is kellemes programot kínál a turistáknak. A bor és a csokoládé út időnként keresztezi egymást, és jól megférnek egymással. A 'Csokoládé útja' elzászi csoki gyárosok, cukrászok kezdeményezésére jött létre. 2007-ben vált a terv valósággá. Hatvan állomása van Retzvillertől Elzászon át és a német városban Bad Bergzabern-ben ér véget. Útközben a csokoládé mellett más édességekkel is találkozhatunk, pl. mézeskaláccsal. A különböző állomásokon pecséteket gyűjthetünk, és ha hat pecsétet megszereztünk, akkor megkapjuk a 'csokoládé-útlevelet', amellyel édes ajándékok is járnak.

Danube Road

Danube Road

The Danube Road is a water cultural corridor along the big European Danube river. Springing from Schwarzwald (Germany), the river passes through Croatia, Serbia and Montenegro, Bulgaria and Romania to flow into the Black Sea. It is the only big navigable river in Europe, flowing in east-west direction, which determines its exceptional significance as an important connection between Western Europe and the Black Sea for ages.

Erdélyi falu is csatlakozott az Andrássy Kulturális Úthoz

Erdélyi falu is csatlakozott az Andrássy Kulturális Úthoz

Az Andrássy Kulturális Út létrehozása a szlovák-magyar határ mentén című tervet 2005-ben indította a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat a magyar és szlovák nyelvterületen lévő Andrássy-kastélyok és emlékhelyek kulturális-turisztikai együttműködéséért, azzal a céllal, hogy hosszabb távon az Andrássy-út bekerüljön az európai kulturális utak körébe.

Erzsébet királyné nyomában - Sisi út - 1. rész.

Erzsébet királyné nyomában - Sisi út - 1. rész.

A Sisi-Utat 2002-ban hozták létre. Erzsébet királyné és császárné életének fontosabb állomásait járja be Bajorországból indulva Ausztrián át Magyarországig. 2004-ben pedig megalapították az Ausztria - Olaszország útvonalat és 2008-tól Svájcban ér véget Sisi életének utolsó szomorú emlékeivel.

Közép-európai Vaskultúra Útja

Közép-európai Vaskultúra Útja

Az Osztrák Bányatörténeti Egyesület munkacsoportjának kezdeményezésére 2007-ben az Európa Tanács Európai Kultúrutak Intézete elismerte Európa térségében a vaskultúra útját. 2008-ban megalakult a Közép-európai Vaskultúra Útja Egyesület Leoben-Donawitz székhellyel, melynek kiemelt célja a vaskultúra emlékeihez kapcsolódó kulturális turizmus fejlesztése. Az egyesülethez Közép-Európa nyolc országának intézményei csatlakoztak: tudományos és szakmai civil szervezetek, műszaki közgyűjtemények és felsőoktatási intézmények.

Liszt Útja - Európai Kulturális Út

Liszt Útja - Európai Kulturális Út

Liszt Ferenc 200. születésnapjának megünneplésére a zenekedvelők már évek óta készülődnek az egész világon. Annak érdekében, hogy ez a nekünk jutott, megismételhetetlen lehetőség ne csak a zeneértők és szeretők - sajnos csökkenő létszámú - körének, hanem az egész Európa polgárainak ünnepe legyen, létrehozunk egy új Európai Kulturális Utat: Liszt Útját.

Sisi Út

Sisi Út

A Sisi-út olyan európai kulturális-útvonal, mely az egykori Osztrák-Magyar Monarchia legszebb városait, kastélyait mutatja be. Az ajánlat egyéni látogatók, valamint utazási irodák csoportjai számára egyaránt lehetőséget nyújt kirándulás vagy többnapos utazás keretein belül számos műemlék, történelmi emlékhely, múzeum, kulturális rendezvény, hotel, étterem, kávézó, park felkeresésére, számos wellness kínálat igénybe vételére.

Hirdetés
Sisi út, avagy Erzsébet királyné nyomában

Sisi út, avagy Erzsébet királyné nyomában

Erzsébet királyné népszerűsége töretlen, személyes varázsa még napjainkban, halála után több mint száz évvel is hat az emberekre. Életének egykori állomásait ma is sokan keresik fel az ő nyomában. Erre az igényre hozták létre az Sisi kulturális útat, mely érinti életének legfontosabb, meghatározó helyszíneit Bajorországból kiindulva egészen Genfig.

Tematikus turisztikai útvonalak

Tematikus turisztikai útvonalak

A Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) Eurorégió a Közép-Kelet-Európa centrumában lévő Kárpát-medence délkeleti nagytérségét fogja egybe. Az oldal négy témában ismertet tematikus utakat: Boldog békeidők - Szecessziós túrák a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban. 'Barangolás a monarchia éléstárában' 'Folklór határok nélkül' 'Határtalan felfrissülés' - Egészségturizmus, wellness' A témákhoz színvonalas ismertető letölthető pdf formátumban.

The Routes of the Olive Tree

The Routes of the Olive Tree

The presence of the olive tree has marked not only the landscape but also the everyday lives of the Mediterranean peoples. A mythical and sacred tree, it is associated with their rites and customs and has influenced their ways of life, creating a specific civilisation, the 'olive tree civilisation'.

Tuti menü